Werkverslagen

Mijn buitenlandse workshops geef ik van half maart tot half oktober in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Italie. Deze workshops worden door verenigingen of particulieren georganiseerd, die mij dan als “juf” uitnodigen. Naast workshops voor beginners geef ik ook workshops voor honden op wedstrijdniveau. Bekijk de data op de kalender eens, misschien leuk om er een vakantie in het buitenland aan te plakken.

Verslag “dirigeerweekend” 30 April en 01 Mei 2005 te Frederiksoord.

In het gezellige “Hotel Frederiksoord” was om 9u de samenkomst. Onder het genot van een lekker kopje koffie werd het programma eerst maar eens besproken.
Met 7 combinaties trokken we om 9.30u met kruiwagens vol bagage het veld in. We moesten alles (rugzakken met dummy’s- broodjes- fris-soep- stoeltjes enz.) voor de hele dag meenemen want we kwamen tussendoor niet terug bij de auto’s. Maar dankzij de kruiwagens ging dat prima.

We hadden de zaterdag prima hondenweer. Bewolkt maar droog en een lekker windje. We werken daar in de heide met een paar open stukken zand ertussen. Voor het dirigeren dus een uitdagend terrein. Lange lijnen over het zand- door een strook heide en dan weer het zand op!! De meeste deelnemers hadden ook vorig jaar mee gedaan en het was goed te zien dat ze inmiddels een stuk verder waren. 2 deelnemers waren “nieuw” maar hadden wel van te voren bij mij prive les gehad zodat ze perfect in de groep mee konden. Het werd een hele hechte groep. Mede doordat iedereen over, en met, iedereen moest meedenken over de werkwijze van hond en voorjager. Veel kleine en grote problemen hebben we MET ONS ALLEN opgelost.

Ook de Zondag was het perfect weer maar ‘s middags was het toch zo warm dat we besloten veel waterwerk te gaan doen. De honden (en de voorjagers) waren ook moe. Dan is waterwerk altijd een oppepper! Bij de afsluiting en nabespreking in het hotel werd direct al gereserveerd voor volgend jaar! Een beter compliment kan ik niet krijgen.

Dank aan Petra Ritzerfeld die niet alleen mijn Mega heeft voorgejaagd maar ook door iedereen als helpster is “gebruikt” . Regelmatig moest ze languit in de heide, met een donkerbruine jas over haar heen, verdekt opgesteld liggen om een hond op het juiste moment een hulpje te geven. Petra; je was weer fantastisch! Al met al een heerlijk weekend!