Zondag 28 januari tot Maandag 5 Februari

We waren dus in het paardendorp El Rocio gebleven.
Op de fiets zijn we Zondags naar de kerk aldaar gegaan omdat er een groots „gebeuren” zou zijn in de kerk. De kerk was barstensvol mensen en op het balkon achterin de kerk, waar normaal het orgel staat, speelde een orkestje heerlijke Spaans klinkende muziek. Op enig moment (ik geloof na de consecratie) gaf iedereen elkaar een hand of, als ze elkaar kenden, een omarming. Voelde heel warm aan! Het bleek dat alle Hermites (dorpsgemeenschappen) uit de omgeving met hun leden om de beurt in de kerk gezegend werden. Prachtige vaandels hadden ze bij zich en de vaandeldrager liep plechtig voorop. Wij vonden het een indruktekkend gezicht. In de middag en de avond zat het hele verkeer verstopt omdat iedereen naar huis ging. Waanzinnige files met paarden-aanhangers!
Wij zijn op Maandag in alle rust verder getrokken. We wilden naar La Serena om vogels te bekijken maar om een uur of twee hadden we genoeg van het rijden. Het was prachtig weer hoewel er een koude wind stond. We zijn in Monesterio aan het stuwmeer blijven staan! Dat kennen we en het is een prima plek.
Dinsdags zijn we weer doorgereden naar La Serena. Dit is zo,n bijzonder gebied dat we er wel ieder jaar naar terug willen. We hebben het toevallig vorig jaar ontdekt en het is een geweldige plek om vogels te spotten. We staan dan ergens bij een brug in het midden van het NIETS. Geen ontvangst voor telefoon of internet. Lekker rustig. Dit jaar zijn we er vroeger in het seizoen en dat merkten we meteen want we zagen heel andere vogels. Vorig jaar zagen we aldoor zwaluwen bij de brug maar dit jaar geen enkele zwaluw maar veel Spaanse mussen. Jaja, dat is een speciale soort!
Toen ik ‚s avonds de honden voor het slapen gaan nog een keer ging uitlaten hoorde ik honderden vogeltjes wegvluchten uit het riet. Bleek het riet een slaapplaats voor die mussen te zijn. Sorry musjes. Het is hier ‚s nachts hartstikke koud! We hebben in twee nachten een hele gasfles leeg gestookt! De honden slapen met hun jasjes aan! Maar overdag is het heerlijk. De volgende dag zijn we gaan rondrijden om vogels te spotten. Hartstikke veel kraanvogels gezien. Die zijn nu blijkbaar hier om te rusten tijdens de trek. Ook weer prachtig een grote groep Trappen gezien. En een stel gieren in de lucht. Uiteindelijk zijn we op een plek bij Merida terecht gekomen voor de middag en de nacht. Weer een plek die we al kenden aan een stuwmeer. Lekker in de zon gezeten. Uit de wind in de zon was het heerlijk. Dit is ook weer zo,n plek waar je graag terug komt. Een heel ruim recreatie terrein ver buiten de stad aan het water. Er komt alleen zo af en toe een jogger of een fietser voorbij of iemand (per auto) die zijn hond daar uitlaat. Twee nachten gebleven. Omdat het ,s morgens nog zo koud is gaan we weer op pad. Bovendien was er voorspeld dat het bewolkt zou zijn vandaag. Doel; de stad Badajos. Kunnen we die stad eens in met de fiets, hadden we zo bedacht. Prachtige rit door onbewoond woest land. De afmetingen van Spanje zijn alweer indrukwekkend! In Badajos komen we een hoek om en……. herkenning! Hier waren we dus al eens. hahaha. Honden in het park goed uitgelaten en toch op de fiets de stad in. Altijd leuk om op een terrasje wijntje en hapje te doen, toch? Na dit „avontuur” zijn we binnendoor richting Portugal gaan zwerven. Zoals zo vaak werd het weer hartstikke zonnig en warm dus…… plekje zoeken. Zaten we toch weer vlak bij Monesterio toen we op de kaart keken!!!! OK. Op naar de plek aan het stuwmeer. Nu was het Zondag en waren er meerdere mensen daar en… er liepen twee van die grote kudde herders honden los. Die waren gelukkig heel aardig anders was het wellicht met Bracken een probleem geworden. De Maandag zijn we weer helemaal binnendoor verder gereden en dan toch in Portugal aangekomen. In LUZ. Ja, ook daar waren we al eens maar ook deze plek is grandioos. Helemaal niemand hier. Ze hebben hier , om een stuwmeer te maken, een dorpje helenaal onder water laten lopen. Voor de bewoners hebben ze een nieuw dorp ietsje verderop gebouwd. Alles identiek nagebouwd maar van binnen moderner.
WE blijven hier wellicht een paar dagen. Koud s’ nachts maar vanaf 10.30u heerlijk! Onze avonturen zijn wat minder spannend omdat we vaak op plekken komen waar we al waren maar ……. het is ook wel lekker rustig zo. We worden oud!