tot 27 januari

Woensdag de 24e zijn we dus met onze vrienden uit Alora gaan eten. Zij hebben ons bij onze camperplek opgehaald en hadden bedacht dat we in Coin Indiaas zouden gaan eten. Heerlijk! Daarna zijn we nog bij hun thuis geweest. Gezellig bijgepraat. Ik heb bewondering voor die meiden hoor. Wat een werk hebben ze daar al verzet! Ze hebben een stel paarden en hebben de stallen en de buiten bak prima voor elkaar. Ook het huis is prachtig en confortabel. (je ziet aan de volgorde wel wat ik het belangrijkste vind, hahah)
De volgende dag zijn we naar El Rocio doorgereden, HET paardendorp. DRUK!! Er blijkt dit weekend een groot feest te zijn. Nu al zie je ik weet niet hoeveel ruiters door het dorp rijden. Wij hebben kaartjes gekocht om morgen op excursie te gaan in het natuurpark Doñana. Omdat we nergens een “vrije plek” konden vinden zijn we maar naar de camping gegaan. Lekker douchen- wassen en vrij internet is ook wel weer eens fijn. Bovendien regende het ‘s middags en de hele nacht!
Vrijdagmiddag op de fiets naar het kroegje vanwaar de excursie-bus om 3u zou starten. Zoals het hoort in Spanje; ze begonnen minstens een kwartier te laat. Haha Het was zeer de moeite waard. Inmiddels was het ook weer stralend weer, alleen een beetje koud. Eigenlijk gingen we om de lynxen te zien maar dat is niet gelukt. Er moeten er hier zo’n 80 rond moeten lopen. Uitgezet en met een zendertje om maar ze lieten zich niet zien. Maar wel; hoppen- zwarte ooievaar- zwarte ibissen- Swamp hen- torenvalk- buizerds- rode patrijs- KRAANVOGELS- één kievit- witte en blauwe reigers- meerkoeten- wilde eend- tafel eend- Flamingo’s- ooievaars- herten. Ook konijnen waar ze hier heel blij mee zijn omdat de lynx vooral konijnen eet. Ik geloof dat we in totaal zo’n 22 verschillende dieren hebben gezien! De moeite waard dus. We waren pas om 7u thuis. Het is hier tot 7u nog licht! Dus snel met de honden uit en daarna rust!
Morgen was-dag en Zondag naar de KERK! Het feest in het dorp draait allemaal om de mis van 11u op Zondag. Dat moeten we dus meemaken.