Terug van mijn "Duitslandtour" 2 Sept tot 2 Okt

2 Sept ben ik naar Maria Crepaz in Duitsland gereden en heb daar mijn caravan in orde gemaakt voor de grote Duitse tour. Op 4 Sept zijn Maria en ik naar Hilden gereden om daar een lezing te geven. Met mondkapjes en de juiste afstand is daar alles goed verlopen. De dames Stefani en Melanie van de hondenschool “teamschmiede-tiemann.de” hadden het daar goed voor mekaar.
De 6e kwam Anna Grietje bij mij en wij zijn samen verder gereisd naar Niemburg. De camping aan de Weser waar ik al vaker geweest ben. Heerlijk vakantie en werk gecombineerd daar.
15 Sept zijn we door gereisd naar een camping in de buurt van Kassel. Ook daar weer vakantie en werk gecombineerd. 19 en 20 sept hadden we de lezing en de praktijkdag bij Melanie Stühler.
Ook hier weer mondkapjes en de anderhalve meter afstand tijdens de lezing. Ook hier ging het prima zo. De praktijkdag was in een prachtig veld met de nodige heuveltjes en afwisseling.
Daarna door naar Naumburg. Daar waren we alleen maar enkele dagen om vrienden te bezoeken. Gezellig dus. Vervolgens door naar Spessart, in de buurt van Frankfurt. Daar stonden we met de caravan op een camperplaats (met toestemming) en daar hadden we voor het eerst regen! Martina Leidenberger had daar een lezing en een praktijkdag voor me georganiseerd.
De deelnemers waren ook hier zeer tevreden. Na de praktijkdag zijn Anna Grietje en ik al een stuk richting huis gereden. Voor het eerst in de file gestaan! De 29e sept waren we dan weer op ons beginpunt bij Maria Crepaz. Daar ben ik nog 3 dagen gebleven. Caravan poetsen en UITRUSTEN. 1 Okt was ik dan weer THUIS in Nijmegen. Heerlijk.
Maar wat hebben we een goede tijd gehad! Nu is Corona weer “in opmars” hier in Nederland en komen er weer allerlei beperkingen op ons af om naar het buitenland te gaan.
We hebben mazzel gehad.