De IGL in Engeland

Dit jaar ben ik weer eens naar de Championship gaan kijken in Engeland. Het werd gehouden op het estate “Packington Hall”. Dit geweldige estate ligt tussen Birmingham en Coventry en is het bezit van Lord en Lady Guernsey.
Prachtige omgeving. De wedstrijd verliep hoofdzakelijk in hoge dode varens, suikerbietjes en ramanas. Vaak was een perceel omzoomd door heggen. Soms moesten de honden ook door die heggen heen werken om een vogel te vinden die achter die heg gevallen was. Er werd hoofdzakelijk op fazanten gejaagd maar ook wel patrijs, een enkel haas en houtsnippen. Het mooie van zo’n wedstrijd is dat elke beurt die een voorjager krijgt anders is. We hebben mooi hondenwerk gezien. Soms leken het “simpele” marks maar soms waren het ook verre dirigeer-apporten. Soms moest een hond direct op een loper gezet worden en dan was het natuurlijk spannend of de fazant binnen kwam.
Het is te ingewikkeld om alle spelregels uit te leggen maar ik kan wel zeggen dat het spannend was. Alle driften zijn “voor de voet”. Alleen de laatste finale ronde is “op post”. De toeschouwers konden achter de linie mee oplopen en konden alles redelijk goed volgen. Bovendien was er een live verslag op de site van de IGL. Ook toeschouwers keken daar vaak op om helemaal goed op de hoogte te zijn. Goed idee! Benny Steel met FT Ch Harperrig Breac (nr 38) heeft gewonnen en voor zover ik het allemaal kan beoordelen heeft hij terecht gewonnen.
Woensdag avond was ik weer thuis. pffff
Verder bestaat het leven nu uit picker up spelen met Bracken. Heerlijk.
Nu de feestdagen nog overleven en dan…..
In Januari ga ik weer voor drie maanden naar het zuiden.
Iedereen wens ik fijne feestdagen en hoop dat iedereen volgend jaar weer fris en vrolijk verder kan gaan.