Nieuw! "De Perfect Presentation"

Er is na veel denkwerk een nieuwe pp voor “De Drie Karakters” geboren!
Tot nog toe alleen in het Duits maar er zal zeker ook een Nederlandse versie komen. Het is een lezing van drie uur geworden waar ik diep inga op het “begrijpen” van het karakter van uw hond en veel aspecten bespreek van de training, passend bij het karakter van uw hond .

WT Ierland 23 Juli

YES! Bracken en ik hebben aan de WT hier meegedaan en zijn 6e geworden in de Open. Maar ik zal het hele verhaal even vertellen;
Op Vrijdag de 21e kwamen we in Battle Bridge op een camping aan. Beetje rommelige maar goede camping. Hij ligt aan een kanaal waar wel 8 sluizen in gemaakt zijn om hem bevaarbaar te maken. Langs dat kanaal is een jaagpad waar wij lekker met de honden konden wandelen. Paul heeft ons de volgende dag om 12 u opgehaald zodat wij achter hem aan konden rijden naar zijn huis. Bleek nog een rit te zijn van zeker een half uur. Na een slinger weggetje omhoog moesten wij de camper langs de straat laten staan en lopend mee naar beneden over een gravelpad naar zijn huis. Paradijs!! Tegen een heuvel, verstopt achter bomen, uitzicht op een Loch en enkele hectaren eigen grond om zijn huis heen. Zijn vrouw Ruth bleek een hele gastvrije Amerikaanse. Paul heeft het huis zelf verbouwd en een stuk eraan gebouwd. Het ligt wel erg afgelegen maar het is een pracht plek! We zijn ontzettend hartelijk door ze ontvangen. Hebben natuurlijk alleen maar over honden gepraat! We zijn ook nog even gaan trainen. Paul nam een hond van een jaar of twee mee en hij schoot dummies in de knie hoge varens met de launcer. Moeilijk!! Maar onze honden deden het best goed. Heuveltje op, heuveltje af. Ook voor mijn knie nou niet het beste maar ik deed het langzaam en het ging allemaal goed. ’s Avonds werden we uitgenodigd te blijven eten. We spraken af dat Paul ons de volgende dag in zijn auto mee zou nemen naar de WT. We moesten om 7 u op straat klaar staan naast onze camper. Helemaal gelukt! Wat bleek het heerlijk te zijn dat we niet zelf hoefden te rijden. Ten eerste was het een uur rijden maar wij hadden nooit met de camper “het veld” in kunnen rijden. Tot onze verbazing hoorden we opeens bekende stemmen; Beatrice en Pierre Ive uit Zwitserland waren er ook. Je had onze gezichte moeten zien; “wat doen jullie nou hier?” hahah
Nadat ik had nagevraagd of er veel “sprongen” in de opdrachten zaten heb ik Bracken voor Open ingeschreven. Er was alleen een oranje net te springen. Daar kan Bracken ook omheen lopen. ’s Morgens waren de twee lagere klassen aan de beurt. Tineke had Kitty voor de Novice ingeschreven (middelste klasse) en ik kon dus het hele parcours meelopen want wij waren pas ’s middags aan de beurt.
Kitty deed het best goed. Ze moesten 5 opdrachten doen en het waren allemaal enkelvoudige markeers. Wel fikse afstanden en moeilijke terrein overgangen maar ze kreeg alle dummies binnen en bleek bij de uitslag “in de middenmoot” te zitten. Prima.
In de Open waren ook 5 opdrachten waarvan in een opdracht 2 dummies gehaald moesten worden. Drie opdrachten waren moeilijke verre enkelvoudige markeers, een opdracht was een blind en een markeer en een opdracht was een blind met een markeer als verleiding die niet gehaald werd. De afstanden waren best groot maar de moeilijkheid zat hem in het terrein. Heuvelig en veel terrein-overgangen. Bij de eerste opdracht moest ik als eerste starten. Ik had dus niet bij een voorganger kunnen zien WAAR de dummy gevallen was. OEPS. Het was een verre markeer waarbij de hond over het oranje net moest springen en daarna door een wal moest om nog eens 30 meter verder op de heuvel de dummy uit het ruige gras moest apporteren. Ik heb die dummy NIET gezien maar ik zag aan de houding van Bracken dat hij het wel gezien had. Ik zeg “apport” en hij gaat helemaal naar links om om dat gaas heen te lopen. Maakt een grote boog, gaat door de wal en trekt daarna naar rechts waar de dummy zou kunnen liggen. Daar ging hij te ruim zoeken. Toen begon Tineke achter mij te helpen; “ietsje dieper”- “naar recht”- “naar je toe” – “ja, daar”. Prrrrr en hebbes! Bracken was geweldig in de hand. De keurmeester zei wel; “he made a very funny curve!”. Ik zei; “Yes, he gave me a hart attack but I let him solve the problem because he cannot jump. He has a back problem”. Het kostte me natuurlijk veel punten maar ik was helemaal tevreden. Bij alle andere opdrachten was ik niet de eerste en kon daardoor goed zien waar de honden de dummies opgepikt hadden. Uiteindelijk hadden we alles binnen en bleek dat we 6e waren. Niet slecht toch? Beatrice heeft de Open gewonnen. Gefeliciteerd! Wat vooral opviel was dat het bijna allemaal mannen zijn die de voorjagen. Er waren twee Ierse vrouwen en dan Beatrice Tineke en ik. De sfeer was gezellig en vriendelijk. Ook toen Beatrice gewonnen bleek te hebben was het applaus hartverwarmend. De proeven waren moeilijk (door de afstanden en de terrein wisselingen) maar goed te doen. De keurmeesters waren correct maar niet “punten neukerig”. (excusé le mot).
Wij hebben Declan Boyle daar ontmoet . Hij keurde ’s morgens de beginners en deed ’s middags met een hond mee in de Open. We gaan Dinsdag niet meer bij hem bezoek.
’s Avonds hebben Tineke en ik Paul en zijn gezin mee uit eten genomen. Moe maar voldaan lagen we om 10.30u in onze camper weer in bed! Heuveltje op heuveltje af is vermoeiend hoor! Het was geweldig om Paul weer eens te ontmoeten en het was geweldig om met Bracken weer eens aan een WT mee te doen. Nu twee dagen rust en dan naar de Staats Paarden fokkerij.

Seminar Kerpen

Op 08 Juni ben ik , met een beetje pijn in het hart, uit Yde weg gereden. Het was een heerlijke tijd en ik heb bijna al mijn “oude” vrienden weer gezien.
Op 9 Juni had ik toe gezegd een lezing over “de drie Karakters” te geven in Kerpen.
Mijn zoon Frank had me gelukkig geholpen een mooie Power point in mekaar te zetten. De avond verliep vlot en gezellig. De mensen waren heel tevreden. Blijft toch altijd een spannende toestand of je je verhaal wel duidelijk over het voetlicht krijgt.
De 10e en de 11e Juni zijn we met 8 combinaties mens-hond en 5 toeschouwers zonder hond het veld in te gaan om te “werken”. Zaterdag waren de beginners en Zondag de gevorderden. Er was zelfs een Landseer bij! Hij droeg een cool-pak want het was echt erg warm die dag. Maar hij werkte heel leuk. We hebben veel kunnen doen en ik heb (natuurlijk) veel uitgelegd en besproken. Omdat het zo warm was hebben we (maar) tot 4 u gewerkt. Daarna ben ik ,s avonds nog naar huis gereden.
De was doen, de caravan schoon maken en onder dak zetten, en…. pakken voor onze Engeland / Ierland reis. Donderdag vertrekken we en we komen pas half Augustus terug. Heerlijk.

« ouder nieuwer »