tot 3 Februari

Inmiddels zijn we in El Rocio en hebben het gezellig met onze Duitse vrienden.
Dit weekend was er in het dorp een heel aparte gebeurtenis;
In de kerk werden honderden kinderen gezegend.
Stel je voor; wij komen op Zondag in het dorp en het hele plein voor de kerk staat vol met mensen met baby’s op de arm. Geduldig te wachten in de brandende zon!
EEn enorme rij!! Volgens ons moesten ze wel 3 uur in de rij staan voor ze de kerk eindelijk bereikt hadden. Wij zijn via een zij ingang in de kerk gaan kijken en zagen daar dat ieder kind door een priester gezegend werd. In de kapel daarnaast hebben we een kaarsje opgestoken voor alle mensen die we kennen en het minder goed hebben dan wij. Mooi hé?
We hebben met ons vieren heerlijk door het stadje gelopen, gewinkeld, en heerlijk op een terrasje gegeten. Morgen gaan we naar Cornil, aan de kust. Het blijft in ieder geval nog een paar dagen mooi weer.

tot 31 Januari

Ten eerste heb ik de tik-fout in mijn vorige stukje hersteld! “FADO” natuurlijk. OK.

Na Lissabon hebben we heerlijk rond getuft en de mooiste wilde plekken van dit stuk Portugal gezien. Op een camping in Castello Verde gestaan- rondgereden om trappen te zien- op een plekje bij een rivier gestaan en uiteindelijk in de buurt van Huelva de grens over en nu dus weer in Spanje. Het weer is niet zo geweldig maar altijd nog beter dan bij jullie, haha
Wij hadden gister avond een afspraak met een Engels echtpaar in de Parador van Mazagon. Wij hebben die mensen drie jaar geleden ontmoet tijdens een “safari” in Donana hier in Spanje. Nou schreef hij een mail dat ze weer in die Parador zaten en of we op bezoek wilden komen. TUURLIJK! Vanwege het weer moesten we toch naar Zuid Spanje dus…. gisteravond (Woensdag de 30ste) hebben we in die Parador lekker met ons viertjes zitten doorzakken. Heel gezellig. Deze mensen waren ook helemaal verbaasd hoe dat nou met die Brexit moest gaan. Tineke natuurlijk het hoogste woord en die arme mensen werden steeds stiller. haha
Vandaar uit hebben we vanochtend eerst een fantastische strandwandeling gemaakt en zijn toen naar de camping in El Rocio gegaan waar we onze Duitse vrienden zouden ontmoeten. En ja hoor, zij kwamen om een uur of drie aan en staan nu gezellig naast ons. We blijven hier tot Maandag. Dit weekend is hier in dit paardendorp n.l. een “FIESTA. Willen we meemaken!

19 Januari tot 27 Januari

Jaja, ik weet het…. lang niets laten horen maar we zitten ook echt vaak ergens waar geen zonder internet.
Het kippenrestaurant was weer een succes! Heelijk die piripiri kippetjes. We hebben ook weer allerlei soorten zout gekocht. Daarna zijn we in Obidos in de zon gaan zitten. Prachtig breed zandstrand. We zijn er voor de nacht maar blijven staan. De volgende dag was het bewolkt en zijn we richting Lissabon gereden. Daar hebben we op een camping gestaan aan de rand van de stad. Lekker douchen!
De volgende dag zijn we eerst uitgebreid met de honden gaan wandelen en trainen (om ze moe te maken) en zijn vervolgens om een uur of half drie met de bus naar de stad gegaan. Bij de bushalte spraken we met een Fin die ons al van alles over de stad kon vertellen omdat hij er al een maand was. Nuttig zo’n man! Lissabon heeft een echt jeugdige levendige sfeer. Het barst er van de touristen. We zijn met een trammetje DE lijn 28, naar boven gereden. Pracht rit want dat trammetje gaat via allerlei oude smalle straatjes omhoog. Soms staan er stoplichten zodat twee trams elkaar kunnen passeren. Soms gaat het echt steil omhoog en weer omlaag. We zijn ergens bij een kerk uitgestapt en een paar stations verder weer opgestapt. Leuk. Uiteindelijk zijn we van het eindpunt van die lijn 28 met een taxi terug naar de stad gegaan want we hadden geboekt voor een FARO voorstelling. Anders waren we niet op tijd geweest! Die voorstelling was hartstikke goed. Maar toch blijft er niet iets “hangen” van die muziek. Raar. Na de voorstelling zijn we ergens gaan eten en dat viel vies tegen! Droge scampies! Bah. De ober bracht zelfs nieuwe toen ik klaagde maar die ook niet lekker. Jammer. Met een taxi terug naar de camping. De honden waren volkomen rustig dus alles goed gegaan met ze.
Volgende dag (en vraag me niet welke dag dat was of welke datum) zijn we weer gaan rijdenom uiteindelijk in het paradijs te komen. Ja, bij Odivelas is een Baragem (stuwmeer) waar we al vaker waren en dat is “mijn paradijs”. Er was NIEMAND en we zijn drie dagen gebleven. ZON!! ZON!! Geen stroom, geen water, niks. Alleen maar rust, ruimte, water en het prachtigste weer van de wereld. Lekker? YES!
Nu (de 27e) is het weer veranderd en zijn we naar een camping gegaan met alle luxe die we maar willen. Douche, was machine, droger, stroom en internet. Het zou gaan regenen en als dat zo is blijven we hier twee dagen staan. Daarna zien we wel weer.

« ouder nieuwer »