tot 6 Maart

Inmiddels is het dus alweer 6 maart! Waar blijft de tijd.
We zijn een week geleden bij vrienden van Tineke op bezoek geweest in de buurt van Torreviejo, Heel gezellig, leuke mensen. ’s Avonds zijn we (nota bene) bij een chinees gaan eten. Veel en goedkoop, hahaha.
Daarna zijn we naar een stuwmeer gereden in de buurt en hebben daar een middag en een nachtje gestaan. Het weer is nog steeds prachtig dus we willen niet te lang in de auto zitten. We hebben besloten om door de binnenlanden richting Zarragoza te rijden. Iedere dag een stukje. Het was prachtig! Woest landschap met de prachtigste rots partijen in vele kleuren. Tineke vond op haar app telkens een mooi camperplekje om te staan. Een keer bij een rivier. Om er te komen moesten we een smal weggetje nogal steil naar beneden. En maar hopen dat er geen tegenligger zou komen. Prachtige snelstromende rivier van waaruit ze ingenieuze bevloeiings-systemen hadden gemaakt voor de volkstuintjes die langs de rivier lagen. Goed te zien dat en vorig jaar een fikse overstroming had plaatsgevonden. Zand en hout lag overal!
Vervolgens zijn we door de “steppen” van Spanje gereden. Het is een bekend vogel gebied aan de zuidkant van de Ebro. Trappen enzo. Op de kaart was een meertje te zien maar dat bleek droog te staan toen we het eindelijk gevonden hadden. Het witte zand bleek zout te zijn! Daar zijn we een paar uur blijven staan om van het uitzicht en de zon te genieten. Veel rond gereden maar… wij hebben deze keer “geen veer” gezien. In een of ander dorpje hebben we de ruïnes bezocht van een stadje dat totaal kapot geschoten was in de burger oorlog. In een ander dorpje zijn we op zoek gegaan naar overblijfselen uit de Romeinse tijd. Er zou een mozaïk vloer te bewonderen zijn. Al zoekende (te voet) kwamen we een man tegen die ons de weg zou wijzen maar we moesten eerst mee naar zijn huis. Trots liet hij zijn huis zien; “helemaal zelf gebouwd”. Aandoenlijk hoor. Hij was timmerman geweest- inmiddels 80 jaar en alleen. Hij had een “paleisje” gebouwd. Daarna vertelde hij dat de mozaïk vloer onder een laag modder lag vanwege die overstroming vorig jaar. Wel zagen we daar wel 100 gieren in de lucht! Daarna zijn we maar weer naar de camper gegaan en verder gereden.
In een ander dorpje hebben we een Romeinse dam bewonderd. Dat ze zoiets toen al konden bouwen! Fantastisch . Een riviertje afgedamd en een overloop gemaakt zodat er een (water)molen kon werken op waterkracht. Ingewikkeld maar o zo knap. En eindeloos door de steppen gereden.
Vervolgens zijn we weer door de steppen gaan rijden maar nu aan de noordzijde van de Ebro. Prachtige route maar geen veer gezien. Haha. We zijn verwent! Anders lukt het altijd maar nu ff niet. In een plaatsje op een camperplek gaan staan en….. ONWEER! REGEN!! Eigenlijk onze eerste regen hier. Nou, de boeren zullen er wel blij mee zijn en morgen schijnt de zon weer. Gaan we weer verder.

28 Febr.

Ja, ik ben deze reis niet zo “trouw” met schrijven. Sorry. Er is ook niet zoveel te vertellen, hoor. Anfelika en Bernd waren to 23 Febr. bij ons. We zijn o.a in Monesterio geweest aan het stuwmeer. Daar waren Tineke en ik al vaker geweest. Maar deze keer zijn we (op aandringen van Bernd) helemaal naar beneden gereden en hadden dus een fantastisch plekje. Het stadje is bekend om zijn “Iberico” zwijnenvlees. LEKKER!!! Bovendien hebben we daar in een fantastisch restaurant gegeten. We praten daar nu nog over, zo lekker! We zijn ook nog naar La Isleta geweest. Ook daar komen Tineke en ik vaker. Heerlijke plek om te zijn; aan de kust en een geweldig wandelgebied voor de honden. Angelika en ik hebben braaf iedere dag met de honden getraind. haar Cathy is nu weer op het goede spoor. Hopelijk blijft het zo.
Vervolgens wilde Bernd verder zuidelijk naar de kust. OK. Hij zocht een vrije sta-plek op langs de kust. Om een mooie rustige plek te bemachtigen moesten we een steil gravelpadje op en daarna nog een steil padje met diepe geulen en een bocht! Eh…… ik durfde het niet. Bernd heeft dus onze camper omhoog gereden (een hoop geslip) en na een paar dagen weer naar beneden gereden.(makkelijker)
Inmiddels zijn Tineke en ik dus weer een week alleen. Lekker rustig en gesapig. Morgen gaan we op bezoek bij kennissen van Tineke hier in Torravieja.
Wij hebben het prachtigste weer van de wereld! Alles bloeit en het lijkt wel zomer! We zoeken zelfs de schaduw op! Maar op het nieuws zien we dat jullie het ook lekker zonnig en warm hebben. Het is jullie gegund hoor!!
Als het weer zo blijft zouden we wellicht via Andorra terug kunnen reizen. Dat wil ik al jaren maar telkens is er mist of sneeuw in de bergen. Afwachten dan nu maar.

tot 3 Februari

Inmiddels zijn we in El Rocio en hebben het gezellig met onze Duitse vrienden.
Dit weekend was er in het dorp een heel aparte gebeurtenis;
In de kerk werden honderden kinderen gezegend.
Stel je voor; wij komen op Zondag in het dorp en het hele plein voor de kerk staat vol met mensen met baby’s op de arm. Geduldig te wachten in de brandende zon!
EEn enorme rij!! Volgens ons moesten ze wel 3 uur in de rij staan voor ze de kerk eindelijk bereikt hadden. Wij zijn via een zij ingang in de kerk gaan kijken en zagen daar dat ieder kind door een priester gezegend werd. In de kapel daarnaast hebben we een kaarsje opgestoken voor alle mensen die we kennen en het minder goed hebben dan wij. Mooi hé?
We hebben met ons vieren heerlijk door het stadje gelopen, gewinkeld, en heerlijk op een terrasje gegeten. Morgen gaan we naar Cornil, aan de kust. Het blijft in ieder geval nog een paar dagen mooi weer.

« ouder nieuwer »