Tot eind Mei

Inmiddels hebben we HET “Osterseminar” met alle vrienden gehad. Dit jaar was het in Duitsland. We hadden een jubileum te vieren; dit was het TIENDE jaar! Twee deelnemers hadden een “memory spel” laten maken met foto’s van al die 10 jaar. Iedereen kreeg zijn eigen spel met zijn eigen foto’s. Dubbele foto’s, zodat je inderdaad “memory” kon spelen. Het was een succes!!
Een van de deelnemers had vele flessen zelfgemaakte “eierlikeur” meegebracht. Daardoor ontstond een nieuw woord; PrOstern”.
Voor mij is dit de laatste keer dat ik mee doe. Als Pasen vroeg valt moet ik extra vroeg uit Spanje terug komen en….. ik wordt toch wel moe van zo,n week trainen-lachen. Het is een vrienden seminar maar toch……. Iemand heeft de leiding bij het trainen. En dat ben ik dan weer (natuurlijk).
Nu begin ik echt aan JAPAN te denken. 5 Mei ga ik met een vriendin 3 weken naar Japan. Spannend!! De “voorpret” begint nu al. Boeken lezen over Japan- de reisgegevens bestuderen- geld bij de bank bestellen- kleren uitzoeken. Heerlijk!!
Na, Japan zal ik me weer melden.

woensdag 14 maart

We zijn thuis! Ja, aangezien het maar aldoor koud was en vaak regende besloten we maar door te rijden. Ergens kwamen we nog een bij een wijnboer te staan voor de nacht. Daar ontmoeten we een aardige Belg die alleen reisde. Lekker in de camper zitten kletsen met hem onder het genot van vele glaasjes wijn! De volgende dag hebben Tineke en ik Chateau Chambord bezocht. Zeer indrukwekkend en ‘s avonds stond “onze” Belg op dezelfde camperplaats als wij. Toeval? Weer lekker zitten kletsen samen. De volgende ochtend zijn wij naar een grote Leclerc gegaan om heeeel veel lekkere dingen te kopen voor thuis. De meest geweldige kaas- rillettes- terrines de lapin- toetjes en natuurlijk champagne en wijn.
De Woensdag zijn we stug doorgereden. Bij Antwerpen stonden we in de file. Gewoon, de rondweg die vast stond. En bij Beerse nog eens een half uur in de file vanwege een ongeluk. Wat is het toch druk in deze wereld! Zo tegen 17.00 uur heb ik mijn bus opgehaald en om 18.00 uur waren we thuis! Wat een ruimte!! De honden hebben de hele tuin afgesnuffeld en zich toen op hun vaste plekken te slapen gelegd. Wij hebben een fles champagne open getrokken want we moeten natuurlijk wel vieren dat we weer heelhuids thuis zijn.
Heerlijk! Nu weer “back to normal”.

tot 8 maart

Ja, inmiddels hebben we de zon weer gevonden! Eerst in Santander aan de noord Spaanse grens en nu in Souston in zuid Frankrijk.
In Santander was het echt een verrassing hoe mooi het daar was. De camperplek hadden we helemaal voor ons alleen en we hebben de hele middag in de zon liggen genieten. De volgende dag hebben we eerst een prachtige wandeling gemaakt over het enorme strand. Reuze golven waar men op aan het surfen was. Lekker kopje koffie op een terrasje en ‘s middags weer rijden. Pas tegen 5u waren we in Souston waar we ons wijntje in de zon gedronken hebben. De volgende dag was het licht bewolkt maar minstens 18 graden en we besloten te blijven. Lekker aan het strand wandelen en lui zijn. Morgen (9 mrt) gaan we wel weer verder.

« ouder nieuwer »