De voorbereidingen van de verbouw tot eind januari 2020

Het is een drukke maand geweest. De zolder in Nijmegen, waar ik ga wonen, is inmiddels helemaal leeg gehaald. Ik denk dat ik wel 8 bussen vol naar het stort gebracht heb in Nijmegen. Wat een mens allemaal op zijn zolder bewaart!
Als je bedenkt dat ik heus 73 jaar oud ben, vind ik dat ik dat nog goed gedaan heb!
Natuurlijk had ik hulp. Gelukkig maar, want alles moest 2 trappen af.
Nu gaan de “bouwmannen” vanaf 3 Februari slopen en bouwen. De zolder wordt een echt appartement met eigen keuken, toilet, douche, slaap-zit en eetkamer.
Zo,n 50 vierkante meter is de totale oppervlakte. Klein maar fijn!
Volgende week ga ik (alweer met hulp) alle Ikea kasten in elkaar zetten zodat ze geplaatst kunnen worden.
Ik vind het allemaal zo ongelooflijk spannend!
Ik houd jullie zo af en toe op de hoogte.

tot 01-12-2019

Inmiddels al weer veel gebeurd.
Ik ben aan beide ogen aan staar geopereerd en ik zie wel wat beter.
Maar….. bij het rechteroog is het hoornvlies nog steeds niet goed genezen. Daardoor is de transplantatie voorlopig uitgesteld.
Dat is niet niet zo erg want nu kan ik tenminste naar alle picking up dagen!
Bracken is nog z goed. Laatst kwam hij zelfs met twee eenden tegelijk in zijn bek terug. Ik kon precies zien hoe hij dat deed: hij kwam met een eend uit de dekking en struikelde bijna over een andere eend. Legde de eend uit zijn bek neer en “manouvreerde” een beetje zodat hij beide eenden bij de nekken vast kon pakken, n hing rechts en de andere hing links uit zijn bek. Slim toch?
Lucy gaat ook steeds beter samen werken met mij. Ze is een hele goede wildvinder. Ze neemt zonder problemen alle dichte dekking aan en zoekt geweldig een gebied af. Maar ook is het fijn als ze contact met me wil opnemen als ik fluit en haar wil dirigeren. Dat gaat dus steeds beter. Heerlijk team die twee.
Ik ben vaak in Nijmegen geweest om de zolder leeg te halen op de Mesdagstraat, waar ik immers in Mei 2020 ga wonen. Inmiddels is de begroting voor de verbouw goedgekeurd en beginnen ze in Februari met de sloop en daarna natuurlijk met de opbouw. Spannend allemaal. Ik ben alvast begonnen met dingen voor mijn “uitzet” te verzamelen. Pannen- handdoeken- elektrisch kooktoestel- enz.
Dan komen nu nog alle feestdagen! Drukke maar gezellige tijden.

27- 10- 2019

Heerlijk! Mijn eerste picking up dag gehad! Wat was het fijn om weer eens met Bracken te werken. De oude rot heeft zoveel ervaring dat het gewoon een feest is hem te zien werken. Maar ook Lucy deed het geweldig. Mooi steady tijdens de drift en, toen de drift afgeblazen was, liet ze zich prima naar twee eenden sturen die op het open veld lagen. Gewoon; “vooruit- stop- beetje naar rechts zoeken” en hebbes!! Lekker hoor. Bracken was wel stijf de dag erna maar ja, ik ook. (haha)
We hebben nog 2 picking up in het verschiet voordat mijn hoornvlies transplantatie gebeurd. Daarna moet ik weer een hele poos “braaf” niks doen. Maar deze dag pakken ze me alvast niet meer af!

ouder nieuwer