Kalender 2019

De Kalender voor 2019 is klaar.
Klik hem aan voor meer informatie.

De tijd in Yde

Ja, de tijd in Yde zit er nu bijna op. Komend weekend nog de bieten-training in Uithuizermeeden en dan terug naar het zuiden.
Voor mij begint het picking-up seizoen op 2 Oktober.
De camping in Yde was weer geweldig. Ik heb weer alle oude vrienden ontmoet, het weer was meestal goed en ik heb heel wat lessen gegeven. Op een dag was er zoveel wind dat mijn nieuwe tentje helemaal los woei! Gelukkig niet kapot. Bracken is in top conditie omdat ik bijna iedere dag met hem gefietst heb. Hij kan er dus tegenaan voor zijn picking up werk.
Voor zover ik het nu kan overzien was dit voorlopig de laatste keer dat ik een maand in Yde sta. Volgend jaar (2019) gaat het zeker niet gebeuren. Daarna zien we wel weer. Op mijn leeftijd moet je niet te ver vooruit plannen! haha

30 Augustus: Belevenissen in Duitsland

Wij (mijn vriendin Els en ik) zijn van 27 Juli tot 30 Augustus onderweg geweest in Duitsland.
Ons avontuur begon in Kerpen. Daar had ik een afspraak om bij de hondenschool “Tierseminare” op Vrijdag avond de 27e een lezing te geven en aansluitend, de 28e en de 29e , een seminar te geven. De lezing was voor mij een primeur. Het bleek een succes en iedereen was enthousiast. Hoera. Voor het seminar de volgende twee dagen, besloten we ’s morgens om 6 u te beginnen vanwege de hitte. Daardoor was het prima te doen. Tegen 13 uur waren we immers klaar. De deelnemers waren zeer tevreden. Werner had zelfs voor een geluidsinstallatie gezorgd zodat de deelnemers die “in de wacht kamer” zaten de uitleg toch heel goed konden horen die ik gaf aan de “werkende” deelnemers. Perfect! Els zorgde voor de honden en dat gaf mij een hoop rust.
Vervolgens zijn we naar een “honden vriendin” gegaan in Brünner Bruch. Zij woont met man en 4 kinderen in een prachtige boerderij. Wij mochten daar ergens achteraf in de tuin staan met onze caravan. Stroom en water werden verzorgd en Els en ik waren er volmaakt gelukkig. Aangezien de “waterleiding” een héle lange tuinslang was hadden we door de zon lekker warm water. Dus…. Buiten douchen! Te gek hoor. Natuurlijk heb ik met haar en haar honden getraind. Bracken kon lekker mee doen. Maar Els en ik hebben ook echt vakantie gevierd.
Vervolgens zijn we een paar dagen bij weer een andere honden vriendin geweest in Bückeburg. Ook daar konden we in de tuin staan. Ook hier heb ik natuurlijk wat met haar en haar honden gedaan. Maar het was ook hier meer vakantie.
Vervolgens had ik een afspraak om 11 en 12 Juli een seminar in Trittau te geven. Gudrun had het georganiseerd en ervoor gezorgd dat we in Trittau bij vrienden van haar met onze caravan konden staan. Spannend, omdat ik die mensen niet ken. Het bleek FANTASTISCH! Geweldig aardige mensen en een goddelijke plek! Een landgoed met water, open grasvlaktes, bosjes en…. helemaal afgezet met een degelijk hekwerk. Het water was niet te gebruiken door blauw algen. Jammer maar niet echt erg. Schaduw genoeg. Tijdens het seminar had ik beide dagen “slechts” 3 honden ’s morgens en 3 ‘s middags. Wat hebben we veel gedaan en veel uitgelegd! Alweer was iedereen heel tevreden en enthousiast. We hebben prima dagen gehad daar.
Vervolgens zijn we op bezoek geweest bij Jana en Marc in de buurt van Hamburg. Zij hebben een nieuw huis gebouwd en ik had beloofd “langs” te komen als we in de buurt zouden zijn. Prachtig te zien dat zulke jonge mensen het zo goed voor elkaar hebben. Knap hoor. Wij hebben drie dagen in hun tuin gestaan en het was zeer plezierig.
Vervolgens naar Nienburg. Naar Angelika. Daar hebben we gekozen voor een camping aan de Weser. Heerlijk! Hier hadden we echt RUST. Op 21 Juli gaf ik weer een lezing. Nu in Wunsdorf voor de BZG Hannover. Ik was wel nerveus maar toen ik eenmaal bezig was ging alles goed. Alweer een succes. Uiteindelijk zijn we 9 dagen op die camping gebleven. Natuurlijk hebben we practisch iedere dag Angelika en haar honden gezien en ook wel wat getraind. Maar vakantie en de aan de Weser tutten was het grootste doel.
Vervolgens zijn we naar Ber en Dal gegaan, bij Nijmegen. Ik had een mooie boscamping op internet gevonden maar….. daar kon ik met mijn grote caravan helemaal niet terecht! Vlakbij was nog een camping en daar vonden we een mooi plekje op een ruime wei. Uitkijk op paarden. Mijn vriendin Willy woont in Nijmegen en die heb ik Zondag opgehaald. Ze heeft bij ons geslapen en de Maandag hebben we een heerlijke dag met ons drietjes gehad. De Dinsdag zijn Els en ik langs de Waal gaan wandelen. Woensdag de 29e zijn we naar Yde de Punt gereden. Op mijn vertrouwde camping! Beetje “thuiskomen” hoor. Hier blijf ik de hele maand september. Er staan wat seminaren gepland en natuurlijk wat privé lessen. Het is dus niet alleen vakantie hier. Prima zo.

« ouder nieuwer »