26 Febr tot 02 Maart

Ja, regen dus! We hebben ons “ingegraven” op een camping in de buurt van Evora. Lekker interneppen en douchen. Ons leven ziet er nu wel heel anders uit hoor. ‘s Morgens gaat Tineke met de honden wandelen en komt dan drijfnat terug. Honden afdrogen, jas in de wc ophangen, laarzen onder de camper leggen en kachel aan om alles droog te krijgen! Verder proberen we de honden snel tussen de buien door uit te laten en dat lukt aardig. Bij de receptie kunnen we vers brood krijgen en verder hebben we alles in de koelkast op voorraad. Gisteren zijn we de hele dag op pad geweest met de camper. Naar een landbouw museum- een supermarkt- een marmer groeve en…. een wijn proeverij. Prima dagje dus! In het museum leerden we dat de boeren ongeveer dezelfde dingen deden en gebruikten als bij ons. Alleen natuurlijk het “oogsten” van de kurk kennen wij niet. Er is hier ook een kurk fabriek in de buurt en die gaan we zeker vandaag of morgen nog bezoeken om alles over kurk te leren. De mijn groeve was indrukwekkend. Ze halen hele blokken (meest witte) marmer uit de grond. Het is dagbouw. Dus niet met schachten de grond in maar gewoon de bovenlaag weghakken. Wat je overhoudt is een groot gat en hele bergen afval! In dit dorp zijn de stoepranden en de voetpaden van….. marmer!
De wijn proeverij was zeer leerzaam. Portugeese wijnen zijn bij ons niet zo bekend maar wel erg lekker hoor! Deze wijn stokerij (zoals ze het hier gek genoeg noemen) heet Ramos Portugal. Het bijzondere was dat ze voor hun duurste wijn “select” (70 euro de fles) alles op traditionele wijze doen. Handgeplukt en de eerste bewerking is in marmeren bakken en stampen met de voeten!! Die wijn kregen we niet tijdens de proeverij. hahaha. Het is een indrukwekkend bedrijf. Prachtig verzorgd en de grootste van Portugal. We hebben 2 flessen gekocht en bovendien een fles olijf olie. Ook die maken ze hier zelf. Net zo lekker als die van Sergio!!
Vandaag (Vrijdag 2 mrt) is Tineke een beetje ziek en blijven we weer lekker op de camping. Morgen wellicht naar die kurk fabriek en dan maar weer eens verder rijden. Zo lang het in het noorden nog zo koud is hebben we geen haast om noordwaarts te rijden. Verder is heel Portugal en Spanje NAT. De zon komt vast wel weer terug! Per slot hebben we nog 3 weken!