Naar het ZUIDEN. 6 t/m 19 Januari

YES! Op Zaterdag 6 Januari zijn we weer met de camper naar het zuiden vertrokken. Wat waren we blij de groezelige donkere dagen te kunnen ontvluchten. In 3 dagen zijn we naar Souston gereden. Daar hebben we een dag “vrij” gehad. Heerlijk aan het strand gewandeld en NIKS gedaan. En dan, traditie getrouw, in DE Leclerc heel veel lekkere dingen gekocht voor onderweg in Spanje. Inmiddels waren de weer-berichten voor Portugal heel gunstig en besloten we naar mijn broer in de buurt van Porto te gaan. Mijn broer en zijn vrouw wonen eigenlijk in Hong Kong maar hebben hier in Portugal ook een huis. En WAT voor een huis. Prachtig! En voor ons natuurlijk belangrijk: een grote afgezette tuin. Het was aldoor stralend zonnig weer en onze kleur werd beduidend gezonder. We zijn echt langer gebleven dan we oorspronkelijk bedoeld hadden maar het was ook zoooo gezellig bij hun. Vanuit daar zijn we naar het zuiden afgezakt. Om zonder autobaan om Porto heen te komen bleek een hele kunst. Allerlei kleine weggetjes die door de bergen kronkelden. Mooi, maar we schoten niet echt op. Geeft niks: vakantie!
In Tomar hebben we een kapper voor mij gezocht en gevonden. De eigenares was helemaal trots een buitenlandse klant te hebben en maakte er veel werk van. Ik ben nu wel heel kort geknipt maar het ziet er prima uit.
Op aanraden van mijn broer hebben we Fatima aangedaan. Wel indrukwekkend om te zien hoeveel mensen, jong en oud, hier in deze bedevaartplaats komen om te bidden. Inmiddels zitten we in de regen maar we hebben hier een kaarsje opgestoken en “mooi weer” gewenst. Afwachten maar. Nee hoor, ik heb een kaars aangestoken omdat Lourdes (de vrouw van mijn broer) daarom gevraagd had.
Morgen gaan we naar HET kippenrestaurant in Rio Major. Daar zijn we al vaker geweest maar aangezien de kippetjes daar zoooo lekker zijn gaan we graag nog eens heen. Bovendien kun je daar allerlei soorten zout kopen omdat ze er zout winnen. Daarna zien we wel weer.

2019

Ja, het nieuwe jaar is alweer twee dagen oud!
Voor iedereen de allerbeste wensen en maak er wat van.

Mijn motto voor dit jaar is;
DO NOT DREAM YOUR LIFE, BUT LIVE YOUR DREAM.

De IGL in Engeland

Dit jaar ben ik weer eens naar de Championship gaan kijken in Engeland. Het werd gehouden op het estate “Packington Hall”. Dit geweldige estate ligt tussen Birmingham en Coventry en is het bezit van Lord en Lady Guernsey.
Prachtige omgeving. De wedstrijd verliep hoofdzakelijk in hoge dode varens, suikerbietjes en ramanas. Vaak was een perceel omzoomd door heggen. Soms moesten de honden ook door die heggen heen werken om een vogel te vinden die achter die heg gevallen was. Er werd hoofdzakelijk op fazanten gejaagd maar ook wel patrijs, een enkel haas en houtsnippen. Het mooie van zo’n wedstrijd is dat elke beurt die een voorjager krijgt anders is. We hebben mooi hondenwerk gezien. Soms leken het “simpele” marks maar soms waren het ook verre dirigeer-apporten. Soms moest een hond direct op een loper gezet worden en dan was het natuurlijk spannend of de fazant binnen kwam.
Het is te ingewikkeld om alle spelregels uit te leggen maar ik kan wel zeggen dat het spannend was. Alle driften zijn “voor de voet”. Alleen de laatste finale ronde is “op post”. De toeschouwers konden achter de linie mee oplopen en konden alles redelijk goed volgen. Bovendien was er een live verslag op de site van de IGL. Ook toeschouwers keken daar vaak op om helemaal goed op de hoogte te zijn. Goed idee! Benny Steel met FT Ch Harperrig Breac (nr 38) heeft gewonnen en voor zover ik het allemaal kan beoordelen heeft hij terecht gewonnen.
Woensdag avond was ik weer thuis. pffff
Verder bestaat het leven nu uit picker up spelen met Bracken. Heerlijk.
Nu de feestdagen nog overleven en dan…..
In Januari ga ik weer voor drie maanden naar het zuiden.
Iedereen wens ik fijne feestdagen en hoop dat iedereen volgend jaar weer fris en vrolijk verder kan gaan.

« ouder