19 Januari tot 27 Januari

Jaja, ik weet het…. lang niets laten horen maar we zitten ook echt vaak ergens waar geen zonder internet.
Het kippenrestaurant was weer een succes! Heelijk die piripiri kippetjes. We hebben ook weer allerlei soorten zout gekocht. Daarna zijn we in Obidos in de zon gaan zitten. Prachtig breed zandstrand. We zijn er voor de nacht maar blijven staan. De volgende dag was het bewolkt en zijn we richting Lissabon gereden. Daar hebben we op een camping gestaan aan de rand van de stad. Lekker douchen!
De volgende dag zijn we eerst uitgebreid met de honden gaan wandelen en trainen (om ze moe te maken) en zijn vervolgens om een uur of half drie met de bus naar de stad gegaan. Bij de bushalte spraken we met een Fin die ons al van alles over de stad kon vertellen omdat hij er al een maand was. Nuttig zo’n man! Lissabon heeft een echt jeugdige levendige sfeer. Het barst er van de touristen. We zijn met een trammetje DE lijn 28, naar boven gereden. Pracht rit want dat trammetje gaat via allerlei oude smalle straatjes omhoog. Soms staan er stoplichten zodat twee trams elkaar kunnen passeren. Soms gaat het echt steil omhoog en weer omlaag. We zijn ergens bij een kerk uitgestapt en een paar stations verder weer opgestapt. Leuk. Uiteindelijk zijn we van het eindpunt van die lijn 28 met een taxi terug naar de stad gegaan want we hadden geboekt voor een FARO voorstelling. Anders waren we niet op tijd geweest! Die voorstelling was hartstikke goed. Maar toch blijft er niet iets “hangen” van die muziek. Raar. Na de voorstelling zijn we ergens gaan eten en dat viel vies tegen! Droge scampies! Bah. De ober bracht zelfs nieuwe toen ik klaagde maar die ook niet lekker. Jammer. Met een taxi terug naar de camping. De honden waren volkomen rustig dus alles goed gegaan met ze.
Volgende dag (en vraag me niet welke dag dat was of welke datum) zijn we weer gaan rijdenom uiteindelijk in het paradijs te komen. Ja, bij Odivelas is een Baragem (stuwmeer) waar we al vaker waren en dat is “mijn paradijs”. Er was NIEMAND en we zijn drie dagen gebleven. ZON!! ZON!! Geen stroom, geen water, niks. Alleen maar rust, ruimte, water en het prachtigste weer van de wereld. Lekker? YES!
Nu (de 27e) is het weer veranderd en zijn we naar een camping gegaan met alle luxe die we maar willen. Douche, was machine, droger, stroom en internet. Het zou gaan regenen en als dat zo is blijven we hier twee dagen staan. Daarna zien we wel weer.