tot 18 Juni

Inmiddels is de IWT alweer (lang) voorbij. Toch wil ik even melden dat ik de opdrachten erg goed vond. Mooi afwisselend: mogelijkheden om te laten zien hoe goed je hond kon markeren, hoe goed hij de dekking aan wilde nemen en zelfstandig kon zoeken en natuurlijk waren er mooie dirigeer opdrachten waarbij je kon laten zien hoe goed je hond “lijnen” kon lopen en in de hand was. Het Schotse team heeft gewonnen en dat vond ik terecht. Het gemak waarmee zij goed en makkelijk GOED voor-joegen was een lust voor het oog.
Natuurlijk was het geweldig om allerlei bekenden weer te zien. Heerlijk!
14-15 en 16 Juni had ik mijn tweede blok van de NLP. Pittig hoor om 3 dagen zo geconcentreerd bezig te zijn maar (weer) reuze interessant en leerzaam. Verheug me al op het volgende blok over 3 weken.

tot 24 Mei

Inmiddels al weer twee maanden terug in “het gewone leven”.
Nou, zo gewoon was het nou ook weer niet.
Samen met vriendin Els, heb ik een maand door Duitsland gereden om 3 lezingen te geven. Eerst in de buurt van Bremen, daarna in de buurt van Kassel en als laatste in de buurt van Frankfurt. De lezingen werden goed bezocht en zijn goed verlopen. Ik merk dat er een soort routine komt. Ik blijf inmiddels ook beter “in de tijd”. Er staat 3 uur voor mijn lezing en in het begin liep het telkens nogal uit. Maar dat element heb ik inmiddels beter onder de knie. Men is echt enthousiast. Vooral de filmpjes en de tekeningen vind men zeer verhelderend.
Ook heb ik inmiddels mijn eerste blok van mijn NLP cursus gehad.
Dat smaakt zeker naar meer! Er komen nog 4 blokken en ik verheug me er echt op. Het is interessant en zeer leerzaam. Ik hoop het geleerde te kunnen gebruiken om een betere “coach” te worden. Ja ja……..
Ik kan gelukkig bij de IWT gaan kijken naar de prestaties van alle teams. En natuurlijk ben ik benieuwd naar de opdrachten die de leiding verzonnen heeft. Daar verheug ik me op.
Bovendien is het altijd gezellig weer eens bij te praten met alle bekenden.
Daarna zal ik me weer melden.

Barcelona en 23 Maart thuis

Barcelona!!
Ja, dat was natuurlijk een heel leuk extraatje! We vonden een bewaakte parkeerplaats waar ook campers mochten staan. Dit was redelijk dicht bij de Piaza Espania. Voor de honden was het wel twee dagen afzien want veel plek om te wandelen was er niet. Maar ja. Bovendien zaten ze natuurlijk van 10 tot 5 alleen in de camper. Wel mooi in de schaduw hoor. Wij gingen met de metro (10 minuten lopen) naar de stad. We hebben alleen maar de beroemde gebouwen van Gaudi bekeken en in het “beroemde” restaurant “de 4 katten” gegeten.
Deze twee dagen was het weer bewolkt en zelfs soms een spatje regen. Prima voor de stad dus! Maar daarna kwam het mooie weer weer terug. Dus….. toch via Andorra over de Pyreneeën! Een wens van jaren ging in vervulling. En wat was de rit mooi! Bergen, sneeuw en een stralend blauwe hemel. Ergens op de top hebben we nog uren in de zon “wintersport” gespeeld. Bovendien was er veel te zien want de wereld kampioenschappen voor skiën werd er gehouden. De dag erna zijn we in Foix in zo’n groot Thermaal bad gegaan. Lekker hoor.
Aangezien het weer hartstikke lekker was zijn we heel kalmpjes via de geweldigste Franse dorpjes naar het noorden gereden. Uiteindelijk zijn we nog bij “vriend” Rob op bezoek geweest en Zaterdag de 23e om half 6 ‘s avonds waren we thuis.
Ook weer lekker hoor. lekker kunnen LOPEN in huis. De luxe van een wc die je door kunt spoelen en zo voort. hahaha
Morgen opruimen en dan “back to normal” !!
We hebben bijna 8000 km gereden zonder een schrammetje op te lopen. Toch knap voor twee oudjes, nietwaar?

« ouder