13-12-2017 Alweer bijna een jaar voorbij!

Ja, de tijd vliegt! Het is alweer bijna KERST!
Deze maanden is het vooral druk met jagen. De honden zijn zeker twee dagen in de week aan het werk. Bracken houdt het prima vol met zijn rug en ik hou het prima vol met mijn knie.
Verder gaat alles zo zijn gangetje. Ik heb de kalender voor 2018 al klaar en op de site gepubliceerd. Direct liepen twee seminars al vol!
Dat streelt natuurlijk mijn ego…..
6 Januari gaan Tineke en ik weer richting “het zonnige zuiden” en komen pas eind Maart teug. Dan is, met vrienden, het “Paas-seminar” gepland.
Dat betekend dat ik pas NA de Pasen weer voor iedereen te bereiken ben om evt. afspraken te maken.
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed begin van 2018.
Het wordt vast een “honds goed” jaar!!!

weer terug van weg geweest

Vandaag (26 Sept) ben ik weer terug in Baarle Nassau. Het Italië avontuur was geweldig. Eerst een week naar Cinzia in Brixen en daarna naar Toscane, om precies te zijn; naar de Maremma. In Florence heb ik Tineke opgehaald en de rest van de vakantie hebben we samen doorgebracht. Een goede kennis had ons een plekje op haar enorme grondgebied aangeboden. Het was wel erg krap om met de camper door de poort te komen maar na veel heen en weer ge-steek lukte het dan toch het “paradijs” in te gaan. Stel je voor; een oud kerkje en een hele grote tuin die was afgezet met een goed hek. Onze camper stond prachtig achter dat kerkje tussen de cypressen, we woonden buiten en sliepen in de camper. Maar in dat kerkje, dat helemaal verbouwd was tot gasten huisje, konden we douchen en naar het toilet. Sergio kwam iedere dag met zijn hond om te trainen en ook gingen we vaak bij hem (en zijn vrouw) thuis eten. We hadden prachtig weer- goede vrienden om ons heen- goed eten- vrijheid……. wat wil een mens nog meer!
De 21e sept. zijn we daar weer vertrokken en naar Elisabetta gereden. Ik heb daar jaren geleden “gewerkt” en heb altijd goede herinneringen aan haar en haar prachtige plek. Ze woont in een oud fort waar de soldaten van Napoleon nog gelegerd zijn geweest. Prachtige plek. Ze fokt, samen met haar dochter, Goldens.
Het was heerlijk om er weer een keer te zijn. Tineke heeft van haar een paar vurruukkelukke recepten gekregen! Zondag zijn we daar weer vertrokken en in twee dagen naar Baarle Nassau gereden. Nu weer “back to normal”
Voorlopig ben ik hier (tot begin januari, dan gaan we weer naar Spanje-Portugal)

Italië

De tijd tussen Ierland en Italië bleek achteraf wat kort te zijn. Er moest teveel gebeuren in die twee en een halve week! Maar 30 Aug. zijn we dan toch vertrokken richting München. De 31 e hadden we een afspraak te gaan lunchen in München met een paar goede oude vrienden. Gezellig! 1 September ben ik door gereden naar Italië- Brixen- waar Cinzia woont. 2 September had zij met Liam een WT in Oostenrijk. Daar zijn we samen heen gereden. Verbazend hoeveel bekende mensen ik daar tegen kwam! Uiteindelijk moest Cinzia barrage lopen voor de tweede plaats. Die verloor ze omdat ze erg slordig de dummy aannam. Ze was bang dat Liam hem zou laten vallen. Begrijpelijk, hij droeg de dummy aan een puntje! Maar een derde plaats is niet gek als je bedenkt dat ze maar 2 punten minder had dan de winnaar. Het lag echt erg dicht bij elkaar.
Vanaf Zondag (de 3e sept) sta ik in Brixen en zien Cinzia en ik elkaar iedere middag. Verder RUST!
Vrijdag (de 9e sept) ga ik richting Florence en haal Zaterdag Tineke op om samen verder naar Sergio te rijden. Daar verheug ik me (ook alweer) erg op.

« ouder