tot 01-12-2019

Inmiddels al weer veel gebeurd.
Ik ben aan beide ogen aan staar geopereerd en ik zie wel wat beter.
Maar….. bij het rechteroog is het hoornvlies nog steeds niet goed genezen. Daardoor is de transplantatie voorlopig uitgesteld.
Dat is niet niet zo erg want nu kan ik tenminste naar alle picking up dagen!
Bracken is nog zó goed. Laatst kwam hij zelfs met twee eenden tegelijk in zijn bek terug. Ik kon precies zien hoe hij dat deed: hij kwam met een eend uit de dekking en struikelde bijna over een andere eend. Legde de eend uit zijn bek neer en “manouvreerde” een beetje zodat hij beide eenden bij de nekken vast kon pakken, één hing rechts en de andere hing links uit zijn bek. Slim toch?
Lucy gaat ook steeds beter samen werken met mij. Ze is een hele goede wildvinder. Ze neemt zonder problemen alle dichte dekking aan en zoekt geweldig een gebied af. Maar ook is het fijn als ze contact met me wil opnemen als ik fluit en haar wil dirigeren. Dat gaat dus steeds beter. Heerlijk team die twee.
Ik ben vaak in Nijmegen geweest om de zolder leeg te halen op de Mesdagstraat, waar ik immers in Mei 2020 ga wonen. Inmiddels is de begroting voor de verbouw goedgekeurd en beginnen ze in Februari met de sloop en daarna natuurlijk met de opbouw. Spannend allemaal. Ik ben alvast begonnen met dingen voor mijn “uitzet” te verzamelen. Pannen- handdoeken- elektrisch kooktoestel- enz.
Dan komen nu nog alle feestdagen! Drukke maar gezellige tijden.

27- 10- 2019

Heerlijk! Mijn eerste picking up dag gehad! Wat was het fijn om weer eens met Bracken te werken. De oude rot heeft zoveel ervaring dat het gewoon een feest is hem te zien werken. Maar ook Lucy deed het geweldig. Mooi steady tijdens de drift en, toen de drift afgeblazen was, liet ze zich prima naar twee eenden sturen die op het open veld lagen. Gewoon; “vooruit- stop- beetje naar rechts zoeken” en hebbes!! Lekker hoor. Bracken was wel stijf de dag erna maar ja, ik ook. (haha)
We hebben nog 2 picking up in het verschiet voordat mijn hoornvlies transplantatie gebeurd. Daarna moet ik weer een hele poos “braaf” niks doen. Maar deze dag pakken ze me alvast niet meer af!

17 Oktober 2019

Het is hoog tijd voor een up-date!
Er is zoveel gebeurd dat ik gewoon niet weet waar te beginnen.
In ieder geval hoop ik dat iedereen een mooie tijd en wellicht mooie successen met zijn hond heeft gehad.
Ik heb mijn NLP cursus afgerond en ben echt blij dat ik het gedaan heb, Zó interessant en leerzaam.
Voor mijn toekomst is de kogel door de kerk: ik ga een zolder appartement in Nijmegen huren.
Vanaf Februari wordt deze zolder verbouwt en in Mei trek ik er in. Spannend! Dan heb ik weer een eigen plek en is het “zigeuner leven” voorbij. Bracken en ik moeten dan wel telkens TWEE trappen op. Gaat ons lukken!
Ik blijf ook daar wel privé lessen geven en natuurlijk zal ik in Duitsland lezingen blijven geven. Voor 2020 staan er alweer 4 afspraken.
“Never a dull moment”.
Mijn picking-up seizoen is “in het honderd “ gelopen. Ik heb er namelijk voor gekozen om me aan beide ogen aan staar te laten opereren. Mijn ogen zijn nu ge-upgrade!! Volgende week ga ik voor het eerst weer eens picker-up spelen en hoop de eenden dan ook werkelijk te zien vallen. (haha)
Als alles gaat zoals ik gepland heb ga ik dan op 3 December onder het mes voor een hoornvlies transplantatie. Dat houdt dan wel in dat ik de hele maand December weer uitgeschakeld ben voor de jacht. Nou ja, je moet prioriteiten stellen in het leven!
Ik ben natuurlijk erg aan het opruimen en heb besloten
mijn twee boeken “Graaf van Bylandt” van de hand te doen.
Heeft iemand belangstelling? 500 euro wil ik er voor hebben.
Je kunt me per mail een bericht sturen.
Dat was het dan weer voor deze keer.

« ouder