Drie weken vakantie in Japan

Japan was geweldig mooi, interessant en…. vermoeiend.
Samen met een vriendin heb ik voor het eerst een “groepsreis” gemaakt. Spannend! Het is eigenlijk reuze goed bevallen. We hadden heel vaak “een vrije dag” en dan konden we zelf beslissen wat we gingen doen. We hebben heel veel tempels, boeddha’s, pagoden en tuinen gezien. Indrukwekkend. De mensen zijn uitermate vriendelijk en beleefd. De jeugd is strak opgevoed. Nergens graffiti op de muren. Het is een goed georganiseerd land.
Maar genoeg daarover…… het gewone leven hier gaat weer beginnen.
Mijn streven is om binnenkort de programma’s voor September aan de deelnemers rond te sturen. Even geduld nog! Jullie plaatsen liggen immers vast.

Tot eind Mei

Inmiddels hebben we HET “Osterseminar” met alle vrienden gehad. Dit jaar was het in Duitsland. We hadden een jubileum te vieren; dit was het TIENDE jaar! Twee deelnemers hadden een “memory spel” laten maken met foto’s van al die 10 jaar. Iedereen kreeg zijn eigen spel met zijn eigen foto’s. Dubbele foto’s, zodat je inderdaad “memory” kon spelen. Het was een succes!!
Een van de deelnemers had vele flessen zelfgemaakte “eierlikeur” meegebracht. Daardoor ontstond een nieuw woord; PrOstern”.
Voor mij is dit de laatste keer dat ik mee doe. Als Pasen vroeg valt moet ik extra vroeg uit Spanje terug komen en….. ik wordt toch wel moe van zo,n week trainen-lachen. Het is een vrienden seminar maar toch……. Iemand heeft de leiding bij het trainen. En dat ben ik dan weer (natuurlijk).
Nu begin ik echt aan JAPAN te denken. 5 Mei ga ik met een vriendin 3 weken naar Japan. Spannend!! De “voorpret” begint nu al. Boeken lezen over Japan- de reisgegevens bestuderen- geld bij de bank bestellen- kleren uitzoeken. Heerlijk!!
Na, Japan zal ik me weer melden.

woensdag 14 maart

We zijn thuis! Ja, aangezien het maar aldoor koud was en vaak regende besloten we maar door te rijden. Ergens kwamen we nog een bij een wijnboer te staan voor de nacht. Daar ontmoeten we een aardige Belg die alleen reisde. Lekker in de camper zitten kletsen met hem onder het genot van vele glaasjes wijn! De volgende dag hebben Tineke en ik Chateau Chambord bezocht. Zeer indrukwekkend en ‘s avonds stond “onze” Belg op dezelfde camperplaats als wij. Toeval? Weer lekker zitten kletsen samen. De volgende ochtend zijn wij naar een grote Leclerc gegaan om heeeel veel lekkere dingen te kopen voor thuis. De meest geweldige kaas- rillettes- terrines de lapin- toetjes en natuurlijk champagne en wijn.
De Woensdag zijn we stug doorgereden. Bij Antwerpen stonden we in de file. Gewoon, de rondweg die vast stond. En bij Beerse nog eens een half uur in de file vanwege een ongeluk. Wat is het toch druk in deze wereld! Zo tegen 17.00 uur heb ik mijn bus opgehaald en om 18.00 uur waren we thuis! Wat een ruimte!! De honden hebben de hele tuin afgesnuffeld en zich toen op hun vaste plekken te slapen gelegd. Wij hebben een fles champagne open getrokken want we moeten natuurlijk wel vieren dat we weer heelhuids thuis zijn.
Heerlijk! Nu weer “back to normal”.

« ouder